Kirjoitus vähän kaikesta

Vaikea oli päättää mistä kirjoittaisin, koska niin paljon on ollut tässä parin viikon aikana hässäkkää. En ole tehnyt vieläkään päätöstä, mutta katsotaan mille näppäimille sormet osuu. Jos tästä tulee sekavaa tekstiä, niin sovittaan että menee live eventin piikkiin. Eli en aio editoida tätä. Pyydän jo etukäteen anteeksi kirjoitusvirheitä.

Naurun Tasapaino

Voittajakolmikko.
Voittajakolmikko.

Naurun Tasapaino loppui, melkein kaikki kilpailijat olivat Kattilahallissa esiintymässä ja itsekin tekaisin siinä ennen karonkkaa 5 minuuttisen. Vapautunein keikka pitkään aikaan vaikka yleisössä oli 850 ihmistä. Sanoinkin lavalla että en enää ajattele tätä stand up keikkana vaan ennemminkin panttivankitilanteena.

En lähtenyt hakemaan nauruja, halusin puhua. Tämä tulee tarpeesta muuttaa omaa komiikkaa siihen mitä se oli ennen vuotta 2014. Rauhallisempaa ja parempaa. Ja se matka piti aloittaa juuri tuossa paikassa. Olisin voinut vetää niin sanotusti kovan keika varmalla matskulla. En harkinnut sitä edes hetkeäkään koksa en halua hukata hetkeäkään vanhojen juttujen parissa. Tarve kehittyä koomikkona on kovempi kuin hyvä ”näytönpaikka”.

Sama homma sunnuntaina Lepakkomiehessä jossa Heikki Vilja ja Taneli Karinen pyörittävät joka kuukausi loistavaa klubia. Oma show oli taas sitä mitä sen kuuluikin olla. Sellaista mitä se oli kaksi vuotta sitten. Terävämpää, vähemmän iskuja mutta isompia sellaisia, show hengitti paremmin, rytmin vaihdokset on helpompia kun ei paahda menemään. Enempi oman näköistä. Ja tämä on ollut Naurun Tasapainon paras lopputulema.

Lepiksen takahuone on avara ja viihtyisä. Ja siellä ei saa tupakoida mutta pakokaasua saa ilmaiseksi. #glamour Bongaa Heikin valmistautumisrutiini eli hermostunut kävely.
Lepiksen takahuone on avara ja viihtyisä. Ja siellä ei saa tupakoida mutta pakokaasua saa ilmaiseksi. #glamour
Bongaa Heikin valmistautumisrutiini eli hermostunut kävely.

Koska saavutin aika paljon kivoja juttuja tekemällä komiikkaa, joka oli sellaista mitä ajattelin että se voisi toimia. Ja toimihan se. Riittävän hyvin, mutta se ei ollut kuitenkaan täysin sitä mitä haluaisin tehdä. Jos jatkaisin vielä vanhalla tiellä niin se tie ei veisi niin korkealle kuin haluaisin. Siksi palataan pari risteytystä taaksepäin ja etsitään uusi reitti. Pitää uskaltaa olla paras itsensä.

Nyt uskallan taas ottaa sen ajan lavalla mitä jutut vaatii toimiakseen. Ainakin toivon että uskallan. Tuskin tästä helppoa tulee. Lavakuolemat tulevat taas tutuiksi, epävarmuus on kokoajan läsnä ja kiusaus palata vanhaan tulee olemaan suuri. Ja varmasti tulen niin tekemäänkin jossain määrin koska jotkut keikat on pakko hoitaa kunnialla ja varmasti koska sitä minulta on tilattu.

Blogi

On ollut kiva kuulla muutamaltakin taholta että blogiani on mukava lukea. Hyvä, koska sitä on myös mukava kirjoittaa. Jarno Huupponen laittoikin viestiä, että oman blogini innoittamana hänkin oli laittanut kirjoitusvaihteen päälle. Itse asiassa Jarnon viimeisin kirjoitus aiheesta tulosten mittaaminen koskettaa myös minua. Kuinka mitataan stand up koomikon onnistuminen? Naurujen perusteella, yleisön kiinnostuksen perusteella, sen mukana tulevatko he katsomaan uudestaan? Aikaisemmassa elämässä hakukonemarkkinoijana kaikki oli mitattavissa ja siksi optimoitavissa. Kun taas stand upissa ollaan todellakin mutu-maailmassa. Naurut pystyy mittaamaan, sitä kutsutaan termillä LPM, laughs per minute. Toimiva mittari, mutta sitten tuleekin se mikä ratkaisee, miten yleisö nauraa, tuleeko yleisöstä millä prosentilla takaisin jengiä seuraavalle keikalle, tuliko heistä faneja. Kaikilta ei voi käydä kysymässä. Mutua tulee kehittää, tai metodeja mittaamiseen. Tähän mennessä olen tyytynyt naurujen mittaamiseen. Nyt pitää parantaa.

Lue Jarnon blogikirjoitus, hyviä ohjeita ja mietintöjä. Sekä bisnekseen että urheiluun.
https://jhbusinessandsports.wordpress.com/2015/10/23/sita-saa-mita-mittaa/

Armeija

Sain aika paljon palauteta Naurun Tasapainon poliisijaksosta. Ja oli jännä huomata että puhelin alkoi soida keikka pyyntöjen merkiksi yllättävältä taholta. Armeijan eri joukko-osastoista pyydettiin esiintymään. Olisiko ollut haalarivitsit jotka teki tehtävänsä vai jokin muu? Valitettavasti päivämäärät eivät osuneet kohdilleen muuta toivottavasti jatkossa sitten paremmin.

Treenit

Rauta nousee, mutta paino ei tipu. Ja se on edelleen minulle ihan yksi hailee. Elopainosta on sulanut nyt kolmen kuukauden aikana vain kolme kiloa. Mutta farkkujen koko on pienentynyt 2-3 tuumalla. Tulokset nousevat selvästi ja jaksan paremmin. Vaaka ei kerro totuutta.

Oma dieettini on siis tällä hetkellä se, että jos lihakset kasvavat niin ne kuluttuvat jo ”tyhjäkäynnilläkin” sen verran enemmän että ei tarvi syömisistä huolehtia. Otetaan se ruokavalio sitten myöhemmin huomioon. Nyt mennään yksi asia kerrallaan. Ja jotain tuloksia on jo tullutkin. Maksimipäivänä meni maastavedossa 180 kiloa. Tyytyväinen olen, ja kun sen sai vielä tehtyä pukeutuneena The Big Lebowski elokuvan The Dudeksi niin päivähän oli huikea.

"Valkovenäläinen" Ja #The Dude"
”Valkovenäläinen” ja ”The Dude”

En ole aikaisemmin kokeillut tämmöistä HIIT-treeniä mutta voin aika varauksettomasti suositella kaikille. Älyttömän nopea tapa kasvattaa kuntoa. Hienoa nähdä salilla kun ihan jo muutamssa viikossa uudet tyypit näyttävät aivan erilaisilta kuin tullessaan.

Piippola

Taas on tulossa Naurunavetta ja se jos mikä hienoa. Muutamssa viikossa myytiin eka näytös loppuun käytännössä ilman mainostamista. Ja toista viedään samaan maaliin kans. Iikka Kivi tulee pääesiintyjäksi joka on minusta helkkarin mahtava homma. Ja eipä voi unohtaa Helenaa ja Tommia. Kova on kattaus illalle taas. Paikan maine on alkanut jo levitä. On tullut taas kyselyitä kollegoilta että milloin minä pääsen. Harmi ettei kaikkia voi ottaa kerralla, mutta säästellään ja pidetään laatu korkealla.

Eiköhän tämä ollu tässä.

Seuraavaan kertaan

-Petri